Edsilia

Soul, R&B, Jazz, Pop. Up tempo, slow. Nederlandse theatertours of Internationale allure op het Eurovisie Songfestival. Edsilia Rombley staat voor onovertroffen veelzijdigheid. Ze zingt net zo makkelijk Nederlands- als Engelstalige songs en wisselde optredens op pop- en jazzpodia af met het voorprogramma van Lionel Richie en het Gelredome met Paul de Leeuw. Ze vertegenwoordigde ons land tot twee keer toe op het Eurovisie Songfestival en werd er met haar single ‘Hemel en Aarde’ één van de best scorende Nederlandse inzending van de afgelopen 35 jaar. Met haar album ‘Sweet Soul Music’  bereikte ze met stip de 7e plaats in de Album Top 100. Haar gelijknamige theatertour in 2013 trok door het gehele land volle zalen en ontving lovende recensies.

Edsilia Francisca Rombley wordt op 13 februari 1978 geboren in Amsterdam. Haar passie voor muziek en zingen wordt haar met de paplepel ingegoten.  
Haar professionele zangcarrière start ze in 1995 met de R&B-groep Dignity. Wanneer Edsilia in 1996 de Soundmixshow wint, breekt ze door. Ze wint het jaar daarop ook de Europese Soundmixshow en brengt haar eerste solo single ‘Baby It’s You’ uit.

In 1998 vertegenwoordigt Edsilia ons land tijdens het Eurovisie Songfestival, en met succes ! Haar single ‘Hemel en Aarde’ behaalt de vierde plaats en werd daarmee daarmee één de best scorende Nederlandse inzendingen van de afgelopen 35 jaar.

De samenwerking met Stephan voert terug tot 2002 wanneer Stephan strijkersarrangementen schrijft voor het album ‘Face to face’. Vanaf dat moment is Edsilia een veel geziene gast bij het New Amsterdam Orchestra. Er zijn dan ook zeer veel arrangementen aanwezig, zowel voor grote- als kleine bezetting.