Girls First Concert

Het Java-eiland was donderdag prachtig roze gekleurd!
Nederlands grootste artiesten waren weer aanwezig op deze zinderende zomeravond begeleid door het 50 koppige New Amsterdam Orchestra o.l.v. Stephan Geusebroek, die tevens tekende voor de programmering en de arrangementen. Met o.a. Jacqueline Govaert, Alain Clark, Benjamin Herman, Giovanca, Waylon, Racoon, Xander de Buisjonjé, DJ Miss Nine, Anita Meyer, Ben Saunders, Loïs Lane, High Heels, Postman, Dazzled Kid, Martin Buitenhuis, Paul de Munnik en Glennis Grace.

Waarom Girls first-concert van Plan?
Om aandacht te vragen voor de situatie van meisjes in ontwikkelingslanden organiseerde Plan op 9 juni 2011 het unieke Girls first concert. Het Amsterdamse Java-eiland kleurde roze en Nederlands grootste artiesten zongen de sterren van de hemel om op te komen voor meisjes en hen gelijke rechten en kansen te geven.

Plan. Girls first
Plan wil een wereld waarin meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen.

Meisjes worden wereldwijd structureel achtergesteld en krijgen minder kansen dan jongens. Ze krijgen minder te eten en moeten van jongs af aan werken, terwijl hun broertjes naar school gaan. Plan spant zich daarom extra in om de positie van meisjes te verbeteren. Niet omdat meisjes belangrijker zijn dan jongens, wel omdat Plan meisjes gelijke rechten en kansen wil geven.

Plan is ervan overtuigd dat dit goed is voor alle kinderen.

Want juist meisjes hebben de kracht een einde te maken aan armoede. Als meisjes bijvoorbeeld de kans krijgen naar school te gaan, zijn ze later weerbaarder, verdienen ze meer en kunnen ze beter voor hun kinderen zorgen. Hun inkomen besteden ze bijna helemaal aan hun kinderen en familie. Ze kopen medicijnen, muskietennetten, schoolboeken; alles om hun kinderen een beter leven te geven. Ze werken zich dus niet alleen zelf uit de armoede, maar nemen hun hele omgeving daarin mee.

Als meisjes gelijke rechten en kansen krijgen, is dat dus beter voor iedereen.